În prezent, transportul public local de persoane este asigurat cu 14 autobuze şi 19 şoferi de autobuze, fiind acoperite 20 de trasee, din care 5 sunt trasee principale (cursele 1-5).
O întreprindere de transport în comun a fost înfiinţată la Sfântu Gheorghe încă din 1973, însă compania MultiTrans S.A., care în prezent are 49 de angajaţi şi a cărei activitate se referă exclusiv la transportul în comun, a luat fiinţă în 1997. Durata de viaţă a unui autobuz este de aproximativ 18 ani, iar aceste mijloace de transport de persoane parcurg în zilele de lucru 1.500 de km, iar în zilele de repaus săptămânal şi în zilele de sărbătoare fac 700 de km.
Pe lângă cursele în interiorul oraşului, compania operează curse regulate către Câmpul Frumos, Coşeni, Chilieni, Şugaş Băi și Arena Sepsi, dar asigură şi transportul angajaţilor din fabricile situate la periferia oraşului.
Numărul călătoriilor din anul trecut arată o tendinţă de creştere. În timp ce numărul biletelor vândute anual a scăzut, numărul abonamentelor vândute a crescut cu 30%, ceea ce se datorează faptului că locuitorii oraşului şi-au dat seama că este preferabil să-şi cumpere abonamente. Printre realizările din ultimii 12 ani figurează introducerea urcării prin faţă şi a coborârii prin spatele autobuzului, fapt ce a condus la un transport public mai civilizat şi mai fluent, prin aceasta rezolvându-se şi problema blatiştilor.
CURIOZITĂŢI
- Din luna septembrie 2018, transportul copiilor care participă la programul „Inițiere în sport” este asigurat de compania MultiTrans.
- În 2018 am înființat un nou traseu la solicitarea locuitorilor, pe traseul nr. 5 autobuzele circulă spre Arena Sepsi și Kaufland.
Vechile abonamente au fost înlocuite cu legitimaţii de călătorie moderne, bilingve şi dotate cu elemente de siguranţă. Au fost amplasate staţii noi de autobuz, acoperite şi cu aspect rustic în localităţile Câmpul Frumos, Chilieni şi Coşeni. Autobuzele care circulă în oraş au fost dotate cu sisteme GPS, pentru extinderea posibilităţilor de monitorizare şi control asupra vehiculelor din flotă. Au fost amplasate bănci noi în staţiile din faţa Parcului Elisabeta şi a Casei cu Arcade, pe strada Dealului și în încă 7 stații de autobuz (strada Berzei, fostul Institut de Proiectare, Gara CFR, Universitatea Sapientia, Piața Calvin, fostul Liceu „Kós Károly”, Biserica reformată din centru). În ultimii ani au fost amenajate noi stații de autobuz pe strada Lunca Oltului la Kaufland, fabrica de lapte și la Arena Sepsi.

Printre obiectivele de investiţii de anul acesta se numără şi un proiect în valoare de 17 milioane euro, pentru care autorităţile vor încerca să atragă fonduri prin Programul Operaţional Regional. Fondurile vor fi alocate pentru achiziţionarea a 12 autobuze electrice noi şi tot din aceste fonduri va fi realizată şi mutarea sediului şi a logisticii companiei în Parcul Industrial Câmpul Frumos. Pe viitor, compania are în plan completarea sistemului de urmărire, precum şi a măsurilor care vizează creşterea confortului călătorilor, cum ar fi: cumpărarea de bilete online şi modernizarea staţiilor de autobuz. De asemenea, vor fi înfiinţate noi trasee şi noi staţii de autobuz în zonele în care accesul la transportul public nu a fost asigurat până acum.