Dacă suntem în căutarea unor concepții noi, idei originale, soluții creative sau idei îndrăznețe, ne vor ajuta cu siguranță tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani cărora le-am dedicat anii 2019-2020.
Sub genericul „Anul Elevilor”, lor le creăm oportunități pentru dezvoltare, dialog, creație colectivă, asumarea răspunderii sau pentru competiție.
Acum suntem aproximativ la jumătatea perioadei, iar numeroase programe interesante au fost realizate deja în 2019: desene pe asfalt în curtea Liceelor Mikes / Mikó, dar și o pictură gigantică pe peretele Liceului de Arte „Plugor Sándor”. Seria de concerte „O vară ritmată la Sfântu Gheorghe!” din Piața Centrală, pătrunsă de atmosfera vacanței, ne-a trezit emoții mari, tabăra de vară pentru voluntari RocketCamp la Câmpul Benedek sau workshop-ul Design de genţi Re+Concept, realizat în cadrul Festivalului de artă contemporană pulzArt7, și evenimentul Silent Poetry sunt doar câteva dintre programele realizate în 2019, în care de multe ori elevii nu s-au implicat doar ca beneficiari și participanți, ci și ca inițiatorii și realizatorii acestora.

CURIOZITĂŢI
- La proiectul intitulat „Compasiune pentru prevenirea hărțuirii” au participat 220 de elevi, pentru care specialiștii au susținut activități dramatice cu durata de 10 sau de 100 de minute.
- În timpul campionatului „Clasa Campionilor, cea mai atletică clasă din Sfântu Gheorghe”, școlile sunt reprezentate de următorii ambasadori sportivi: Adina Popescu și Incze Kriszta (lupte libere), Fejér Béla și Niczuly Roland (fotbal), Demeter Nóra și Kovács Renáta (baschet), Daniel Attila (triatlon și duatlon) și Szabó Norbert (ciclism).
- Drept rezultat al campaniei „Hai cu noi la școală pe jos!”, desfășurată în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, 60,7% dintre
- elevi au venit pe jos, 4,3% cu bicicleta, 3,9% cu trotineta sau skateboardul, 11,1% au ales transportul în comun, iar restul de 20% au ajuns la școală cu autoturisme.
Unul dintre proiectele înscrise la preselecția concursului „Zilele Elevilor Covăsneni”, BookStaţia, care urmărește amenajarea unor biblioteci comunitare gratuite în stațiile de autobuz, continuă și anul acesta. În același timp, nu doar viața culturală are un rol proeminent în cadrul anilor tematici, pentru că în cadrul unuia dintre cele mai recente concursuri căutăm „Clasa Campionilor”, cea mai atletică clasă din Sfântu Gheorghe, concursul desfășurându-se sub mentoratul fostului fotbalist Hadnagy Attila.

Pe lângă aceste programe, Anul Elevilor pregătește numeroase surprize și pentru acest an, vom avea parte din belșug de evenimente bogate în conținut, inovative și utile, care, prin colaborare, pun bazele viitorului orașului.