Trupa Teatrului „Andrei Mureșanu” inițiază deseori dialoguri prin prelucrarea temelor locale, dar în acelaşi timp lucrează și cu regizori renumiți, iar în programul teatrului figurează deopotrivă opere ale marilor clasici ai literaturii române şi universale, dar şi piese contemporane.
De exemplu, unul dintre cei mai cunoscuţi regizori români, Radu Afrim, distins cu premiul UNITER, a regizat şase spectacole la acest teatru.

Începând din 2015, activitatea instituţiei a luat un avânt spectaculos sub conducerea noului director Anna Maria Popa: în timp ce în anii precedenţi trupa a avut în medie 3-4 spectacole în premieră, după 2015 teatrul a produs între 8 şi 11 premiere pe stagiune şi a avut 15-31 de spectacole în turneu.
Începând din 2016, instituţia organizează şi un festival naţional de teatru, sub denumirea „D-Butan-T”, care se concentrează, în primul rând, asupra artiştilor de teatru aflaţi la început de carieră.

CURIOZITĂŢI
- În ultimii doi ani, instituţia a vândut mai multe bilete decât vânduse anterior într-un interval de şapte ani: dacă în perioada 2008-2015 în evidenţe figurează cca. 24.000 de bilete vândute, în 2018 au fost vândute 12.500 de bilete, iar numărul biletelor vândute a crescut la 13.000 în 2019.
- În 2014, în Anul Jocului, a revenit în oraşul nostru cel mai vechi festival internațional de teatru din România, Festivalul „ATELIER”. Cea de-a 21-a ediție a festivalului a fost organizată de către Teatrul „Andrei Mureșanu”, iniţiatorul şi gazda evenimentului timp de 13 ani, în colaborare cu autorităţile locale.
- În 2017, Teatrul „Andrei Mureșanu” a primit un sediu nou în clădirea reabilitată a cinematografului.