Oamenii din Transilvania sunt renumiţi pentru că le place să muncească, dar pentru a ține tinerii acasă și pentru a putea preveni exodul celor care trăiesc aici, este esențial ca la Sfântu Gheorghe să se creeze locuri de muncă prin care să fie asigurate venituri decente.
Administrația publică locală are prea puține mijloace directe de a crea noi locuri de muncă, dar prin mijloace indirecte sprijinim ținerea acasă a forței de muncă și a afacerilor. Am luat diferite măsuri pentru ca Sfântu Gheorghe să devină un mediu propice afacerilor: pentru a încuraja investițiile oferim firmelor facilități fiscale la plata impozitelor pe terenuri şi clădiri. Parcul Industrial din Câmpul Frumos servește, de asemenea, pentru a atrage investitorii și pentru a crea noi locuri de muncă.
Lumea afacerilor din Sfântu Gheorghe a cunoscut o transformare semnificativă în ultimii 12 ani, perioadă în care mai multe firme cu tradiție s-au consolidat pe piaţă. În ceea ce privește topul firmelor, conform datelor din 2018, cifra de afaceri pentru primele cinci firme din Sfântu Gheorghe depășea suma de 670.000.000 lei. În 2018, primele cinci firme în funcție de rata de ocupare a forței de muncă au asigurat locuri de muncă pentru 2.806 de angajați în total.
În 2013 am înființat programul De Minimis, în vederea sprijinirii întreprinderilor mici și mijlocii, la nivel local. Programul oferă antreprenorilor locali posibilitatea de a recupera o parte însemnată din impozitul pe clădiri achitat. Pe baza unei grile de punctaj, firmele locale pot recupera chiar și 70% din impozitul pe clădiri achitat, dacă salariul mediu lunar plătit salariaților depășește salariul mediu la nivel național și materialele și serviciile utilizate sunt achiziționate de la furnizori locali. Programul de ajutor, extins pe trei ani în 2018, este derulat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Covasna.