De foarte multe ori, în luna decembrie, locuitorii sunt întâmpinaţi în centrul oraşului de o imagine ca-n poveşti:
lumânările aprinse pe coroana de Advent indică apropierea sărbătorii, puţin mai încolo patinoarul răsună de zarva copiilor veseli, meșteșugarii și producătorii locali îşi expun produsele în căsuţe din lemn amplasate în faţa Colegiului „Székely Mikó” şi a Teatrului, în aer pluteşte aroma vinului fiert cu mirodenii şi aburul ceaiului aromat, iar în parc, luminile festive sclipesc în copacii împodobiți și acoperiţi cu zăpadă.

În 2008, autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au relansat Târgul de Crăciun, care s-a bucurat de o popularitate crescândă de la an la an și care a reprezentat o posibilitate de expunere pentru producătorii şi meşteşugarii locali, iar pentru clienţi a creat posibilitatea de a pune pe masa de sărbători sau sub brad produse locale achiziţionate de la producători locali. Începând cu anul 2019, am fost primii la nivel național care am interzis obiectele de unică folosinţă din plastic la evenimentele publice, la standurile de alimentaţie publică s-a utilizat doar veselă din materiale biodegradabile şi compostabile sau refolosibile. Pe viitor, vrem să extindem această măsură şi la alte manifestări, dar și la comercianți.
În cadrul acestei sărbători cu atmosferă cordială este aprinsă prima lumânare de pe coroana uriaşă de Advent, amplasată în centrul oraşului, dar tot atunci se aprinde şi iluminatul festiv, preşcolarii şi elevii din şcoala primară se pregătesc pentru sărbătorirea apropiată a Crăciunului, în timp ce mii de oameni dau mai departe flacăra aprinsă a sărbătorii. Dar imaginea de iarnă n-ar fi perfectă, dacă, asemenea altor oraşe europene, nu s-ar putea practica patinajul în centrul oraşului, lângă pomul de Crăciun – de câţiva ani, toate acestea printr-o soluţie ecologică: prin împodobirea bradului viu din parc.

Centrul oraşului nu rămâne pustiu nici după sărbătoarea Crăciunului: de Revelion, locuitorii oraşului pot să-şi ia rămas bun de la anul vechi şi să-l întâmpine pe cel nou, participând împreună la balul de stradă, concerte, focuri de artificii şi alte programe.
CURIOZITĂŢI
- În 2008, am reproiectat întregul sistem de iluminat festiv, iar la concursul iniţiat de portalul Transindex, care s-a desfăşurat pe baza voturilor cititorilor, ornamentaţia fină, simplă, dar intimă şi elegantă a câştigat de mai multe ori titlul de cel mai frumos iluminat festiv dintr-un oraş mic din Transilvania.
- De-a lungul anilor, în timpul sărbătorilor de iarnă, am oferit locuitorilor orașului mai multe momente speciale: concertul „Muzica din turn”, în încheierea seriei de programe Muzică Clasică în Piaţa Centrală, sau balaurul de gheaţă, rămân cu siguranţă mult timp în memoria celor mici şi mari, dar şi lansarea lampioanelor de hârtie a creat o atmosferă unică atunci când ne-am luat rămas bun de la anul 2016. Instalațiile interactive de lumină realizate de creatorii locali și formele învăluite în lumina produsă prin mersul pe biciclete tandem au devenit preferatele multor persoane. În 2019, fațada Teatrului „Tamási Áron” a prins viață într-un spectacol de proiecție de desene a peste o mie de copii.