Sfântu Gheorghe se numără printre primele oraşe din România care la reabilitarea termică a blocurilor de locuit au utilizat tehnologii care asigură încadrarea clădirilor în cea mai înaltă clasă energetică, clasa A.
Cele mai multe dintre aceste lucrări s-au derulat în perioada 2008-2012, în cadrul unui program naţional. Lucrările au cuprins atât izolarea termică a acoperişurilor, cât şi a subsolurilor (acestea fiind locurile cu cea mai mare pierdere de căldură). Necesarul de energie termică a blocurilor reabilitate termic a scăzut cu 40-50%, astfel locuitorii acestora au costuri mult mai mici, în plus preţul locuinţelor a cunoscut o apreciere semnificativă. Un alt beneficiu al acestei măsuri constă în faptul că reabilitarea termică a avut ca rezultat și un aspect mai frumos al blocurilor reabilitate, creând un mediu mai frumos și mai estetic în aceste cartiere.

Investiţia nu se opreşte aici, singura diferenţă fiind că, începând din 2016, pentru reabilitare termică nu se mai pot solicita fonduri guvernamentale, ci fonduri europene. Anul acesta se va lansa un nou apel de granturi pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit, după ce în 2019 am primit mandat pentru întocmirea și depunerea documentației de finanțare din partea a trei Asociații de Proprietari, documentația vizând lucrări de reabilitare termică a 14 scări și 171 de apartamente. Pentru 11 scări a început deja pregătirea documentației necesare.