Indiferent de apartenența religioasă, municipalitatea acordă sprijin financiar tuturor unităţilor de cult de pe raza municipiului Sfântu Gheorghe şi din localităţile aparţinătoare, Coşeni şi Chilieni.
Ajutorul financiar vizează adesea renovarea şi reabilitarea bisericilor, dar acordăm finanţare şi pentru organizarea de evenimente sau pentru ridicarea de monumente memoriale. De exemplu, în 2009 am inaugurat zidul memorial dedicat victimelor Holocaustului din judeţul Covasna, apoi, în 2014 am înfiinţat Parcul Memorial al Holocaustului în Cimitirul Evreiesc, la comemorarea a 70 de ani de la deportarea evreilor din judeţ.
În 2014, Sfântu Gheorghe a găzduit cea de-a şaptea ediţie a Întâlnirii maghiarilor reformaţi de pretutindeni. Am acordat sprijin financiar pentru restaurarea picturilor murale ale bisericii reformate de la Chilieni. Biserica romano-catolică „Krisztus Király”, care a fost fondată acum 11 ani şi care numără 3.500 de credincioşi, a achiziţionat cu sprijinul autorităţilor locale o orgă din Elveţia. Pentru a avea activităţi religioase în condiții adecvate, mai multe unităţi de cult – biserica unitariană, biserica reformată de la Coşeni, biserica evanghelică-luterană, parohia romano-catolică „Szent Gellért”, biserica reformată din centru, parohia reformată din Simeria şi Parohia ortodoxă „Buna Vestire” – au primit bani pentru lucrări indispensabile: reparaţii la acoperiș, la sistemul de încălzire sau lucrări de reparaţii generale și de renovare.

Cu sprijinul autorităţilor locale şi prin eforturile comunităţii s-a construit şi un nou lăcaş de cult: piatra de temelie a bisericii reformate de pe strada Lăcrămioarei a fost pusă în 2011, iar sfinţirea acesteia a avut loc după şase ani, în 2017, conform tradiţiei, cu prilejul unui botez.
Rodul cooperării eficiente între municipalitate și bisericile orașului este noua casă bisericească și căminul pastoral, pe care parohia Reformată a inaugurat-o în august 2018, în cadrul unei slujbe de mulțumire. În spiritul locului a fost ridicat și un zid memorial dedicat Reformei protestante, cu basoreliefurile principilor reformați ai Transilvaniei – Gabriel

Bethlen, István Bocskai, Gheorghe Rákóczi I, iar cei mai mici membri ai congregației, copiii, pot să se bucure că, în apropierea noilor clădiri, în livadă s-a construit și un loc de joacă.