La fel ca și în fotbal, administrația locală desfășoară o muncă în echipă: primarul este ajutat de doi viceprimari, iar autoritatea deliberativă a administrației publice locale este consiliul local, compus din 21 de consilieri.
Membrii Consiliului și reprezentanții satelor aparţinătoare (Coşeni şi Chilieni) discută deciziile privind orașul, dezbat proiectele de hotărâre în diferite comisii de specialitate, apoi votează asupra acestora în plen. În prezent, Consiliul Local are șase comisii de specialitate: Comisia pentru administrarea domeniului public şi privat, patrimoniu, economic, buget, finanţe, agricultură şi dezvoltare regională, Comisia pentru amenajarea teritoriului, urbanism, protecţia mediului şi turism, Comisia pentru sănătate, protecţie socială şi culte, Comisia pentru învăţământ, cultură şi ştiinţă, Comisia pentru administraţie locală, juridică, ordine publică, drepturile omului, legislaţia muncii şi disciplină și Comisia pentru tineret şi sport. Acesta este și motivul pentru care este importantă o componență cât mai variată a Consiliului Local, astfel încât domeniile să fie reprezentate în mod adecvat.

CURIOZITĂŢI
- Rodica Pârvan este cel mai vechi membru al Consiliului Local, fiind aleasă pentru prima oară în această funcţie în anul 2000.
- Pereții sălii de ședință sunt decorați cu portretele marilor personalități ale orașului Sfântu Gheorghe: Csereyné Zathurecky Emília, dr. Fogolyán Kristóf, Gábor Áron, Gödri Ferenc, contele Mikó Imre, Gyárfás Jenő, Jókai Mór, Kós Károly, Mikszáth Kálmán, Potsa József.
În componența comisiilor de specialitate intră persoane care corespund cerințelor de pregătire profesională și sunt competenți din punct de vedere profesional, iar deciziile care se vor lua în privința viitorului orașului vor fi bine întemeiate. Din acest punct de vedere, Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe este o adevărată „selecționată a orașului”: în ultimii 12 ani, în administrația locală au activat medici, cadre didactice, economiști, ingineri, avocați, antreprenori, istorici locali, istorici de artă, sportivi, reprezentanți ai societății civili, artiști – deci, cele mai importante decizii au fost și sunt luate de o autoritate alcătuită din persoane cu interese variate și pregătiri diferite. De asemenea, din punct de vedere al grupelor de vârstă, în fruntea orașului se află o echipă echilibrată: experiența și cunoștințele reprezentanților generației mai în vârstă sprijină elanul și creativitatea consilierilor mai tineri, pentru a putea lua cele mai bune decizii cu privire la viitorul orașului.