Să ajute copiii săraci, să construiască noi locuri de joacă, noi drumuri și fântâni – acestea au fost solicitările adresate primarului municipiului Sfântu Gheorghe, de către „micii consilieri”, copiii de grădiniță și școlarii, cu ocazia vizitei efectuate la primărie.
Oaspeții cei mai dragi și cei mai bineveniți ai municipalității sunt, fără îndoială, cei mici: un grup de copii din grădiniță și din școala primară efectuează în fiecare an o vizită la Primărie, la invitația conducerii orașului. Cu aceste ocazii, sala de consiliu, care altădată este scena unor decizii importante și discuții animate, se umple de viață și de zarva copiilor curioși. Cei mici îl „inundă” pe primar sau pe viceprimar cu întrebări dintre cele mai sincere: sunt interesați de munca acestora, dar îi întreabă și despre funcțiile microfonului, se uită la steagurile arborate în sala de ședințe, recunosc portretele care decorează pereții sălii și, la rândul lor, povestesc despre felul în care percep orașul și despre ce schimbări doresc.
CURIOZITĂŢI
- Primăria a primit în vizită un număr de aproape 900 de copii.
Toate acestea sunt importante deoarece vizita la Primărie reprezintă o experiență memorabilă pentru copii, și, datorită acestei vizite, probabil că instituția nu va deveni pentru ei una neprimitoare și străină nici la vârste mai mari. În același timp, conducerea orașului poate să-și facă o idee despre cum arată orașul în ochii copiilor, pentru că avem un scop comun, și anume ca Sfântu Gheorghe să devină un loc unde copiii se simt bine și cresc fericiți, au diferite oportunități de a face sport, pot participa la programe culturale, iar grădinițele, școlile, terenurile de joacă, parcurile, piețele sunt puse la punct.
„Ne străduim ca atunci când creșteți mari să aveți un oraș de care îndreptățit să fiți mândri”, a declarat primarul Antal Árpád după una dintre vizite. Putem fi deja mândri când analizăm solicitările celor mici. Faptul că pentru ei este important ca, pe lângă drumuri și terenuri de joacă, conducerea orașului să-i ajute pe copiii săraci, demonstrează că generația celor mici este una cu inimă caldă și că orașul se va afla pe mâini bune și atunci când ei înșiși vor fi cei care vor lua decizii, în sala de ședință, cu privire la viitorul orașului