Puţine sunt evenimentele care reuşesc să entuziasmeze întreaga populaţie din regiune, reunind astfel mai multe mii de participanţi, astfel încât aceştia să sărbătorească victoriile sau să încurajeze echipele învinse ca nişte suporteri adevăraţi.
Echipei i se alătură şi persoane care până nu demult nu se arătau interesate de sport. Este ceva măreţ chiar şi pentru cei cu suflete cinice să facă parte dintr-o astfel de comunitate, în care cu toţii, indiferent de vârstă, sex, naționalitate sau statut social, strigă din toată inima: Hai, Sepsi!
SEPSI-SIC

Pe echipa alb-verde am încurajat-o în meciurile cu atmosferă incendiară disputate în Sala Sporturilor „Szabó Kati”, iar începând din 2017, în Arena Sepsi, care găzduiește echipa de baschet feminin. Zeci de copii intră pe teren după meci, pentru a arunca cu mingea la coşul de baschet, alături de jucătoarele lor favorite.
CURIOZITĂŢI
- La meciurile disputate de echipa Sepsi-SIC participă în general 1.500 de spectatori, iar la meciurile decisive – finala Cupei sau a Campionatului – deseori vin la Arena Sepsi chiar și 2.500 de persoane, la meciul cu echipa greacă Olympiacos Pireu un număr record de 3.000 de spectatori au încurajat echipa favorită.
- Echipa de baschet feminin Sepsi-SIC este unul dintre ambasadorii sportului din Sfântu Gheorghe, deoarece formația reprezintă cu regularitate orașul nostru în EuroCupă. În sezonul competițional 2018/2019, a fost nevoită să-și ia la revedere de la competiția internațională în faza grupelor, iar în sezonul 2019/2020, echipa pregătită de Zoran Mikes a ajuns până în faza şaisprezecimilor de finală.
- De la înființarea sa, ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a dezvoltat pe lângă secția existentă încă patru secții, astfel în cadrul clubului funcționează, pe lângă baschet, secțiile de handbal, tenis de masă, ciclism și lupte, cu un total de 180 de sportivi, 12 antrenori, munca lor fiind ajutată de 5 angajați în administrație.
Pentru prima oară în liga 1 de fotbal
Este un fenomen tot mai frecvent să dai din când în când nas în nas cu „staruri” pe străzile din oraș, dar îi putem auzi adesea şi pe copii pe terenurile de joacă „distribuind rolurile” între ei: „acum eu voi fi Hadnagy, eu sunt Vaşvari, hai, şutează odată, frate!”.
O echipă sportivă orăşenească rar reuşeşte să treacă în prim planul fotbalului într-un mod atât de spectaculos şi atât de repede (uneori cu vânt din faţă) cum a făcut-o
Sepsi OSK în ultimii ani. În spatele gloriei noastre se ascunde însă o muncă grea, asiduă, precum şi antrenori şi jucători profesionişti şi o echipă entuziastă de suporteri.

SEPSI OSK
Tânăra echipă a obținut rezultate senzaționale, iar echipa sa de suporteri stârnește admirația întregii țări. La sfârșitul sezonului, echipa a reușit să câștige chiar și simpatia mass-mediei românești și a lumii fotbalului, suspicioase sau cel puțin neîncrezătoare la început. Pe data de 19 martie 2018, echipa a jucat pentru prima oară pe stadionul din Simeria, reabilitat prin efort comun, acesta fiind capabil să găzduiască întreceri de înaltă clasă. La doar doi ani de când a promovat în Liga 1, Sepsi OSK a intrat în play-off, iar pe data de 9 februarie 2020 echipa a sărbătorit cu arena plină cel de-al 100-lea meci în prima ligă.
Cu alte cuvinte, devin nişte „copii maturi” şi cine ştie, peste câţiva ani poate ei vor fi cei încurajați de miile de suporteri.
CURIOZITĂŢI
- OSK este prescurtarea denumirii Clubului Sportiv Oltul.
- Un comentator sportiv a declarat că niciodată nu a văzut un meci din etapa play-out la care jucătorii au fost susţinuţi din tribune de peste 5.000 de suporteri – prin aceasta Sepsi OSK doborând probabil un record naţional.