Antal Árpád: Minden aláírás visszajelzés, hogy jó irányba haladunk és folytatnunk kell a munkát

Leadta az elmúlt három hétben Sepsiszentgyörgyön gyűjtött támogató aláírásokat Antal Árpád András polgármester és a tanácsos-jelölti csapat. A szeptember 27-én esedékes helyhatósági választáson való részvétel feltétele volt ezek benyújtása augusztus 18-ig. A polgármester úgy véli, minden aláírás visszajelzés, hogy jó irányba haladnak és folytatniuk kell a munkát.

 „Egy helyét kereső megyeközpontból a régióban irányt mutató, eleven, fejlődő kulturális és közösségi központtá vált Sepsiszentgyörgy az elmúlt évtizedben, és erre büszkék vagyunk. De lezárult egy korszak: rendbe tettük, ami elromlott, alapot építettünk ott, ahol mások tervezni sem mertek, és most szintet kell lépnünk. A közösségünk joggal várja, hogy eddig járatlan utakat próbáljunk ki és úttörők legyünk a régióban, nekünk pedig megvannak az adottságaink és az elképzeléseink is ahhoz, hogy irányt mutassunk közösségünknek és iramot diktáljunk a fejlődésnek

– fogalmazott az RMDSZ-es polgármester.   

A sepsiszentgyörgyi tanácsos-jelöltek listája részben megújult: hét 35 évnél fiatalabb, hat nő és három köztiszteletben álló személlyel vágnak neki a szeptember 27-én esedékes helyhatósági választásnak. Amint a lista kapcsán fogalmazott: a fiatalok lendületét és kreativitását az idősebbek tapasztalatával és bölcsességével ötvöznék. 

Az elmúlt 12 év önkormányzati megvalósításait egy kiadványba gyűjtötték és mintegy 8000 példányban juttatták el az emberekhez az aláírásgyűjtés során. A következő hetekben mutatják majd be a jövőre vonatkozó terveiket. 

„Nagyon fontosnak tartom, hogy egy közösségi vezető el tudjon számolni az ígéreteivel és legyen programja, víziója. Éppen ezért pontszerűen megfogalmazzuk a jövőre vonatkozó terveinket és ezt is eljuttatjuk a sepsiszentgyörgyi emberekhez. Így amikor azt mondjuk, hogy szintet akarunk lépni és az igazi megvalósításaink nem a mögöttünk lévő, hanem az előttünk álló évtizedben lesznek, a közösségünk is látja, mi a jövőképünk. Azért dolgozunk, hogy tíz év múlva Sepsiszentgyörgy legyen Székelyföld szíve – egy olyan pezsgő, mozgásban lévő város, ahol jó élni és ahová jó költözni, ahol élvezet tanulni és érdemes dolgozni! Ahol azok a fiatal családok, akik többet akarnak és többre képesek, biztonságos otthonra találnak” – szögezte le az elöljáró. 

Tamás Sándor, Kovászna megye Tanácsának elnöke is jelen volt az aláírások leadásánál. Kiemelte: az elmúlt években tapasztalt fejlődés egyik motorja a kiváló együttműködés a megyeközpont önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa között.

„Sepsiszentgyörgy Háromszék mozdonya. Sokan csodálkozva, mások irigykedve nézik, hogy Antal Árpáddal másfél évtizedes szövetség köt össze. Ennek köszönhetően Sepsiszentgyörgy és Háromszék jobban fejlődik, egyre erősebb. Hajrá Sepsiszentgyörgy! Hajrá Székelyföld!”

– fogalmazott az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.  

az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sajtóirodája